Aktualności

« powrót

2020-06-02

WEBINAR Wpływ diety na odporność Pacjentów z nowotworami krwi

 
 
 
 
 
Już w najbliższy piątek o 17.00 odbędzie się webinar pt. 
"Wpływ diety na odporność Pacjentów z nowotworami krwi"

 
 
Jednym z ważnych elementów kształtujących odporność organizmu jest dieta. Wiele czynników żywieniowych może wspomagać prawidłowe działanie układu immunologicznego, podczas gdy inne mogą go osłabiać. Pacjenci zmagający się z nowotworami krwi są szczególnie narażeni na upośledzenie funkcji układu odpornościowego, dlatego warto aby wiedzieli w jaki sposób mogą temu zapobiegać. W czasie panującej obecnie epidemii COVID-19 wiedza na ten temat nabiera jeszcze większego znaczenia.

W czasie webinaru wyjaśnione zostaną kwestie dotyczące wpływu diety na funkcjonowanie układu odpornościowego osoby dotkniętej chorobą hematoonkologiczną. Uzyskacie odpowiedzi na wiele nurtujących pytań, w tym m.in.:

• co i jak jeść, aby poprawić pracę układu odpornościowego
jakie czynniki upośledzają działanie układu odpornościowego
co z cebulą, czosnkiem, imbirem i miodem
jak budować odporność organizmu i jak ją wspomagać na różnych etapach choroby hematoonkologicznej

Webinar poprowadzi Iwona Sajór, dietetyk kliniczny, ekspert fundacji DKMS, doktorantka na Wydziale Nauki o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia. Prywatnie pasjonatka podróży, fotografii i tanga argentyńskiego.



« powrót

1% pkopo

Głos pacjenta

Głos pacjenta onkologicznego

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać bieżące informacje, wpisz e-mail

Zostań darczyńcą

Zostań darczyńcą

Deklaracja członkowska

Deklaracja członkowska

Kontakt

Polska Koalicja Pacjentów Onkologicznych
ul. Erazma Ciołka 10/112
01-402 Warszawa

tel.: +48 22 428 36 31
fax: +48 22 428 36 08
e-mail: info@pkopo.pl

policzmysie.pl

Polityka prywatności